Theodora Geraets is, naast een gelauwerd violiste, jurylid van belangrijke vioolconcoursen en verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij hoofdvak docente is.

Zij studeerde achtereenvolgens in Amsterdam, New York, Düsseldorf en Londen, bij Davina van Wely, Dorothy Delay, Rosa Fain en Kyung-Wha Chung en won o.a. de Max Rostal prijs, het Nationale vioolconcours Oscar Back, het Internationaal Aspen vioolconcours (Colorado USA), de Juilliard violin competition in New York en de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

Zij was 6 jaar 1e concertmeester van het Limburgs Symfonie Orkest in Maastricht, trad veelvuldig op voor radio en televisie, maakte CD-producties voor o.a. Channel classics, Ottavo en Sony en maakt deel uit van diverse ensembles.

In 2014 zal Theodora Geraets concerten geven en masterclasses verzorgen in o.a. Duitsland, Noorwegen, Portugal, Italië, Brazilië en Chili.

Ook in de herfst van 2015 zal zij wederom concerten en masterclasses geven in Brazilië en Duitsland alsmede op uitnodiging van iClassical Academy optreden en lesgeven in the Hubermann week in Israel.

Ze is verder adviseur en examinator van de Bangkok Symphony Music School en gastdocent aan de Rangsit University in Thailand.